Nieuws

Anderhalf jaar na release: Nougat (eindelijk) populairste Android-versie

Het duurde bijna twee jaar vooraleer Nougat zijn voorganger Marshmallow van de troon stootte. Amper één op honderd toestellen draait al op het nieuwere Oreo.

Heb je een Android-smartphone of -tablet? Dan is de kans het grootst dat er Nougat op geïnstalleerd is. Het twee jaar oude besturingssysteem is nu officieel de meest gebruikte versie van Android, zo blijkt uit cijfers van het ontwikkelaarsportaal van Google. Het nieuwere Oreo hinkt achterop en prijkt amper op de zesde plaats.

Het duurde bijna twee jaar vooraleer Nougat zijn voorganger kon inhalen. Marshmallow, de zesde generatie van Android die in 2015 verscheen, is wel nog op 28,1 procent van Android-toestellen te vinden. Slechts één op honderd toestellen kan zich gelukkig prijzen met een virtueel Oreo-koekje. In oktober had het laatste besturingssysteem zelfs amper een marktaandeel van 0,2 procent.

Google versus Apple

De trage uitrol van software-updates blijft een groot hekelpunt van Android. Fabrikanten leggen vaak een verouderde schil op hun nieuwe telefoons en zijn sloom met het uitbrengen van updates. Sommige smartphones krijgen zelfs nooit de update naar een nieuwer OS. Dat Nougat nu pas, anderhalf jaar na zijn lancering, de troon opeist van Marshmallow, legt de vinger op de wonde.

[related_article id=”221384″]

Waar Google steken laat vallen, scoort Apple. Het contrast met iPhones en iPads kan haast niet groter zijn. 65 procent van de iToestellen draait al op het laatste iOS 11. Slechts één op tien draait op een besturingssysteem dat ouder is dan 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business