Nieuws

Huawei lanceert smartphone met 4 camera’s

De Honor 9 Lite bespaart niet op cameralenzen: het toestel heeft zowel voor- als achteraan een duo-camera zitten. De smartphone komt ook naar Europa.

Huawei brengt een van zijn meer excentrieke smartphone-designs naar Europa: het lanceert de Honor 9 Lite, een toestel met vier camera’s aan boord. De Honor 9 Lite is een light-versie van de Honor 9 die het bedrijf afgelopen zomer lanceerde, met enkele aanpassingen.

[related_article id=”216706″]

De belangrijkste van de veranderingen zijn die vier camera’s: waar de Honor 9 het met één camera vooraan moet stellen, krijgt het Lite-model er twee. Verwacht echter niet dezelfde fotografische resultaten bij de Honor 9 Lite: zowel vooraan als achteraan gaat het om dezelfde configuratie, een 13 MP-lens bijgestaan door een 2 MP-lens die dient om diepte te brengen in foto’s. Bij de duurdere Honor 9 krijg je achteraan twee lenzen van 20 MP waarvan eentje enkel monochrome beelden schiet en de andere in kleur – deze opstelling zorgt ervoor dat de camera meer details kan vastleggen.

Verder heeft Huawei ook gesleuteld aan het scherm. De bezels zijn kleiner, waardoor er meer oppervlakte ingenomen wordt door het touchscreen. Dat vertaalt in een scherm van 5,6 inch in hetzelfde formaat als de Honor 9, dat het met 5,15 inch moet doen. De resolutie blijft overigens identiek met 2.160 x 1.080 pixels. Door het grotere scherm is de vingerafdrukscanner bij de Honor 9 Lite naar de achterkant van het toestel verhuist.

Zoals de meeste Lite-modellen zijn de specificaties van de smartphone iets minder spectaculair als bij het brontoestel. Binnenin vind je de Kirin 659-chip, bijgestaan door 4 of 3 GB RAM. Bij opslagruimte kan je kiezen tussen 32 GB of 64 GB. De USB-C-poort van de Honor 9 is ingeruild voor microUSB. Huawei heeft bevestigd dat de smartphone ook naar Europa komt, maar wanneer en waar heeft het niet gespecifieerd. De Honor 9 Lite zal een instapprijs van ongeveer 230 euro hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business