Nieuws

Spotify stopt ondersteuning voor verschillende speakers

Spotify zet bij diverse speakers een punt achter directe integratie met de hardware. Het gaat onder andere over producten van Logitech, Bang & Olufsen, Philips, Yamaha en Teufel.

Spotify had het enkele maanden geleden al aangekondigd: het trekt de stekker uit ondersteuning voor Spotify Connect bij een tiental speakers. Afhankelijk van welk toestel je bezit zal je helemaal geen ingebouwde toegang meer hebben tot Spotify, of je zal een firmware-update moeten uitvoeren. De complete lijst met getroffen speakers vind je hier. Het gaat onder andere over de Logitech Squeezebox, de B&O BeoSound 5 en een handvol Philips-speakers, naast producten van andere fabrikanten.

Ondanks de aankondiging komt het voor veel gebruikers toch als een verrassing dat ze op hun speaker opeens niet meer rechtstreeks een nummer kunnen opzetten uit hun streamingbibliotheek, zo valt uit klachten op het Spotify-forum af te leiden. Het stopzetten van de ondersteuning is het gevolg van het feit dat Spotify zijn streaming-infrastructuur een update heeft gegeven, waardoor de compatibiliteit met enkele oudere speakers wegvalt. Soms is dat nog op te lossen met een firmware-update, maar niet voor alle toestellen.

Het einde van Spotify Connect betekent niet per se dat je geen muziek meer zal kunnen streamen naar de speakers. Het zal alleen niet meer rechtstreeks kunnen gebeuren. Wie de mogelijkheid heeft, kan zijn smartphone via bluetooth verbinden met de speaker om van muziek te genieten. Is er geen bluetooth, dan kan je terugvallen op de tradtionele aux-kabel of investeren in een Google Chromecast audio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business