Nieuws

Telenet laat je tv kijken met Yelo Play op mobiele data

Tot voor kort had je een wifiverbinding van Telenet nodig om Yelo Play te gebruiken. Nu hoeft dat niet meer en binnenkort kan je zelfs in de hele Europese Unie mobiel tv kijken.

In 2010 gooide Telenet een bommetje in het televisielandschap met Yelo. Voortaan had je geen televisie meer nodig, maar kon je thuis ook op je smartphone of tablet tv kijken. De telecomprovider liet je echter enkel toe om via een wifinetwerk van Telenet de dienst te gebruiken. Anno 2018 ziet het mobiel landschap er anders uit: steeds meer mensen hebben een abonnement met mobiele data en haast overal heb je toegang tot 3G en 4G. Daarom besloot Telenet om zijn beperking op te heffen.

Nu kan je eender waar in België mobiel tv kijken via de Yelo Play-app, zolang je maar klant bent bij Telenet. Concreet hoef je dus niet meer verbonden te zijn met een wifinetwerk van de provider. Ook kan je voortaan mobiel streamen via 3G en 4G en zo onderweg naar je favoriete programma’s kijken.

Via Yelo Play kan je zowel live televisie als betalende content uit de pakketten Play en Play More bekijken. Je hebt nog geen mobiele toegang tot opgenomen programma’s via de Digicorder, maar abonnees van Play (More) kunnen wel tot zeven dagen terug programma’s herbekijken.

Binnenkort ook in het buitenland

Op dit moment is de dienst enkel beschikbaar in België. Vanaf 1 april kan je echter in de hele Europese Unie mobiel tv kijken. Vanaf dan gaat de Europese wet met betrekking tot geoblocking immers van kracht. In tandem met de afschaffing van roamingkosten wordt het zo interessanter om in het buitenland het journaal of een voetbalwedstrijd te bekijken.

[related_article id=”220680″]

In theorie althans, want mobiel internet blijft in België helaas erg duur. Een halfuur naar televisie kijken via 3G verbruikt volgens Telenet ongeveer 400 megabyte. Heb je een abonnement met 2 gigabyte aan mobiele data, dan kan je 2,5 uur kijken vooraleer je moet bijbetalen. Om te voorkomen dat klanten ongewild overschakelen van wifi op mobiel netwerk, geeft de app een melding als hij overschakelt. Ook kan je de functie uitzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business