Nieuws

Google neemt Apple iMessage onder vuur

Ongebruikte code in de Google Messages app toont mogelijke plannen van Google om gebruikers berichten te laten verzenden via internet.

Een stuk ongebruikte code in de recente update van de Google Messages-app, hint naar de komst van de mogelijkheid om berichten te versturen via wifi. Dat ontdekte Android Police.

Met deze toevoeging zet Google mogelijk de eerste stap om de standaard SMS-applicatie om te bouwen tot een webapplicatie voor het verzenden en ontvangen van berichten. De toevoeging van een real-time chatfunctionaliteit kan de applicatie sterk verbeteren.

Google valt iMessage aan

iMessage biedt iPhone-gebruikers al langer de mogelijkheid om berichten te versturen via het internet. De code die beschreven staat in de nieuwste update van Google Messages lijkt dan ook een rechtstreekse aanval op de app van concurrent Apple.

Naast de code die hint naar de komst van uitgebreidere chatmogelijkheden, ontdekte Android Police ook betalingsopties in de code. De informatie daarover is voorlopig nog beperkt. Recent voegde ook Apple ondersteuning voor Apple Pay Cash toe in iMessage waarmee gebruikers geld kunnen verzenden of ontvangen in de berichtenapplicatie.

Nog andere apps

Naast Google Messages biedt Google nog enkele andere berichten- of chatapplicaties aan zoals onder meer Google Allo, Hangouts en Voice. Elke app is anders, maar biedt toch ongeveer dezelfde functionaliteit.

Voorlopig is het nog onduidelijk wat de plannen zijn van Google met Google Messages, maar het lijkt dat het bedrijf stappen onderneemt om de app in de toekomst verder te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business