Nieuws

Samsung Galaxy S9 redt de audiojack

De Samsung Galaxy S9 beschikt wel over een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting in tegenstelling tot andere smartphones uit dezelfde prijsklasse.

Op gelekte foto’s van de Samsung Galaxy S9 is duidelijk zichtbaar dat de telefoon nog steeds beschikt over een traditionele 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Dit nieuwe model moet de strijd aangaan met de iPhone X en Google Pixel 2, toestellen zonder zo’n audiojack.

De 3,5mm-aansluiting is zichtbaar op foto’s van de Samsung Galaxy S9 in een DeX Pad, een dock dat de telefoon op een eenvoudige manier met een computermonitor of televisie verbindt. De smartphone wordt met USB-C aangesloten op het dock. Dat dock beschikt ook over USB-aansluitingen en een HDMI-uitgang en maakt het mogelijk om de Samsung Galaxy S9 als een soort computer te gebruiken.

https://twitter.com/evleaks/status/961744410970148864

[related_article id=”222872″]

Het behouden van de 3,5mm-aansluiting biedt voordelen voor gebruikers die de overstap naar USB-C of bluetooth-hoofdtelefoons nog niet gemaakt hebben. Die accessoires zijn aanzienlijk duurder vergeleken met de hoofdtelefoons of oortjes die gebruikmaken van een 3,5mm-aansluiting.

Eerder werd bekend dat de Samsung Galaxy S9 honderd euro duurder wordt dan zijn voorganger. Gezien de verwachte prijsklasse van meer dan 800 euro gaat de Samsung Galaxy S9 de strijd aan met onder meer de Apple iPhone X en Google Pixel 2. Die toestellen beschikken niet over een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business