Nieuws

LG schuift V30 met AI-camera naar voor als vlaggenschip

Smartphonemaker LG presenteert dit jaar de een verbeterde versie van de LG V30 als zijn paradepaard op MWC. Aandachtstrekker op de smartphone is een camera met AI-ondersteuning.

Het ziet er naar uit dat er geen lancering van een LG G7 voor de nabije toekomst gepland staat. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant trekt in de plaats daarvan met een vernieuwde versie van de LG V30 naar het Mobile World Congress dit jaar, zo maakte het bedrijf bekend. LG’s V-reeks bestaat al enkele jaren en is ook altijd een premiumserie geweest, maar het bedrijf heeft deze nooit in veel landen uitgebracht. Daar komt nu blijkbaar verandering in.

LG V30s

In zijn aankondiging stelt LG dat het “de 2018-versie van de V30” zal tonen op MWC. Volgens de Koreaanse websites ETNews zal de smartphone de naam ‘LG V30s’ dragen.

[related_article id=”221135″]

Veel details over de LG V30s zijn nog niet bekend, maar wat we wel al zeker weten is dat de smartphone ondersteuning zal hebben voor LG Lens – slimme camera-software die te vergelijken valt met Google Lens en Samsungs Bixby. LG Lens zal via automatische analyse van het camera-beeld zelf een geschikte camera-modus kunnen voorstellen, objecten kunnen herkennen en winkel-suggesties kunnen maken. Volgens LG zou de AI ook betere foto’s afleveren wanneer er niet veel licht is. LG is niet van plan om zijn eigen Bixby te lanceren, je zal op de smartphone de Google Assistant aantreffen.

De smartphone zou standaard met 256 GB aan opslagruimte worden aangeboden. Over andere kenmerken zoals processor of schermgrootte is niets geweten. De Koreaanse website ETNews verwacht dat de smartphone op 9 maart in Zuid-Korea beschikbaar zal zijn. Dat wijst erop dat het toestel ook hier waarschijnlijk snel te verkrijgen is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business