Nieuws

Apple maakt projecten over kunstmatige intelligentie openbaar

Apple gaat zijn ontwikkelingen op het domein van artificiële intelligentie voortaan openbaar maken, zodat ook andere bedrijven en onderzoekers er toegang tot hebben.

De nieuwe stap in de digitale revolutie is het ontwikkelen van hoogstaande AI, oftewel artificiële intelligentie. Deze ontwikkeling is in volle gang, alle techreuzen zijn ermee bezig. Ook Apple laat nu in zijn kaarten kijken.

De techgigant maakt al een aantal jaar gebruik van AI voor de virtuele assistent Siri op de iPhone. Door het verbeteren van AI worden tools als Siri steeds slimmer en kan AI steeds meer betekenen voor de gebruiker. Zo kan Siri op de huidige iPhone 7 al een stuk meer dan toen de virtuele assistent voor het eerst werd geïntroduceerd in 2012. De projecten van Apple zijn doorgaans strikt geheim, maar onlangs werd er een tipje van de sluier opgelicht over hoe het bedrijf AI wil gaan inzetten.

Op een conferentie over artificiële intelligentie in Barcelona gaf Russ Salakhutdinov, het hoofd ‘machine learning’ van Apple, een presentatie over de nieuwste AI-projecten. Die projecten variëren van het verbeteren van gezondheid tot het maken van accurate voorspellingen en het bewerken van afbeeldingen, maar dat is niet het meest opvallende uit zijn presentatie. Aan het begin van de speech was namelijk duidelijk een foto van een auto te zien. Hoewel het woord ‘auto’ zelf angstvallig werd vermeden door de Apple-medewerkers, vermoeden experts dat het Amerikaanse bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto.

Kuntsmatige intelligentie is een essentieel component van een zelfrijdende auto, omdat het de auto kan helpen om obstakels en andere weggebruikers tijdig te herkennen. Om de algemene ontwikkelingen op AI-gebied te stimuleren, is het nu toegestaan aan Apple-medewerkers om kennis over AI openbaar te maken. Op deze manier kunnen ook andere bedrijven meehelpen aan het verbeteren van deze nieuwe technologie, die in feite nog in de kinderschoenen staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business