Nieuws

Google test slimme antwoorden voor je favoriete chatapps

Google Reply biedt binnenkort een snelle en gebruiksvriendelijke manier om berichten en e-mails kort te beantwoorden op drukke momenten.

Google test een nieuwe Android-app die de Smart Reply-functie naar andere berichtenapplicaties in de Google Play Store brengt. Smart Reply maakt het mogelijk om met drie korte antwoorden snel te reageren op een bericht.

De snelle antwoorden zijn al beschikbaar in Inbox voor Gmail, maar dankzij de nieuwe Reply-app zijn ze binnenkort misschien ook bruikbaar in andere apps. Het gebruik van de slimme antwoorden is voorlopig onder meer mogelijk in Facebook Messenger, WhatsApp en Skype.

Slimme antwoorden

Smart Reply is in staat om de context van een conversatie te begrijpen en stelt drie mogelijke antwoorden voor op basis van de inhoud van de berichten. Die antwoorden zijn kort, maar bieden diverse responsmogelijkheden.

De technologie achter Smart Reply maakt gebruik van machine learning en neurale netwerken om goede antwoorden op te stellen. Door het gebruik van semantische algoritmes, zijn de mogelijke antwoorden divers genoeg om een bericht op verschillende manieren te beantwoorden.

Naast de mogelijkheid om snelle en korte antwoorden te sturen op berichten, biedt de Reply-app ook een ‘do not disturb’-modus die het mogelijk maakt om automatisch een bericht te beantwoorden als je met de auto rijdt of op vakantie bent.

Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich aanmelden om de Reply-app uit te testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business