Nieuws

Waarom de middelste kern van de Falcon Heavy crashte

De middelste kern van de Falcon Heavy-raket crashte doordat deze niet over voldoende ontstekingsvloeistof beschikte.

De eerste lancering van de Falcon Heavy-raket van SpaceX was een succes, maar niet alles verliep perfect. Het ruimtebedrijf van Musk kon twee van de drie cores recupereren, maar het derde deel crashte in zee. CEO Elon Musk geeft meer inzicht in wat er fout liep bij de landing van de middelste kern.

[related_article id=”222742″]

De middelste core ontkoppelde in de tweede fase van de lancering, een paar minuten nadat de zijboosters van de raket werden losgekoppeld. Dit verliep aanvankelijk foutloos, maar door een tekort aan ontstekingsvloeistof konden niet alle motoren worden ontstoken.

Te weinig ontstekingsvloeistof

Volgens Musk beschikte de kern niet over voldoende ontstekingsvloeistof om de twee buitenste motoren van de booster aan te steken. Daardoor kon de raket onvoldoende afremmen en crashte het gevaarte met een snelheid van zo’n 480 kilometer per uur in zee op honderd meter van het droneschip.

Het landen van de middelste kern is voor SpaceX een grotere uitdaging dan de zijboosters. Ruim acht minuten na lancering konden die boosters verticaal landen op de twee landingsplatforms in Cape Canaveral. Bijna tegelijkertijd kwamen ze tot stilstand op de platforms LZ-1 en LZ-2 in de buurt van het lanceringscomplex 39-A.

Eenvoudige oplossing

De oplossing is eenvoudig: bij toekomstige lanceringen moet de middelste kern meer ontstekingsvloeistof bevatten om de motoren tijdens de landing opnieuw te ontsteken. SpaceX blijft ervan overtuigd dat het alle boosters van de Falcon Heavy in de toekomst kan herstellen en hergebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business