Nieuws

Google schrapt ‘Afbeelding bekijken’-knop

De zoekreus bonjourt de knop weg uit Google Afbeeldingen. Wil je voortaan een foto van het net plukken, dan moet je de webpagina openen waar de prent zich bevindt.

Google heeft de ‘Afbeelding bekijken’-knop verwijderd uit zijn fotozoekmachine. Dat maakt het bedrijf bekend in een tweet. Voortaan word je aangespoord om de site van de afbeelding te bezoeken. Google verwijderde de optie noodgedwongen uit zijn image search na een lopend conflict met de afbeeldingendatabank Getty Images.

Wilde je een afbeelding in grote resolutie openen, dan hoefde je enkel maar op ‘Afbeelding bekijken’ te drukken. Volgens de stockdatabase Getty Images kon je zo afbeeldingen op grote schaal downloaden zonder toestemming. Niet fijn voor hen, natuurlijk, want zo was het eenvoudiger om hun stockfoto’s te jatten zonder ervoor te betalen. Daarom diende de fotosite een klacht in.

[related_article id=”218599″]

Getty Images dreigde ermee om zijn foto’s uit de zoekmachine te halen. Google ging daarom in op de eis van de fotodatabank en verwijderde de knop. Ook wordt een copyright-melding van de afbeelding duidelijker; een extra waarschuwing om niet zomaar kostenloos stockfoto’s te downloaden.

Zo omzeil je de knop

Een foto downloaden of een url delen met vrienden is dus iets omslachtiger geworden. Wil je toch nog een afbeelding in zijn ware resolutie openen? Klik dan met de rechtermuisknop op een afbeelding en kopieer zijn URL. Plak deze afbeeldingslink in de adresbalk en je opent de originele prent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business