Nieuws

Windows 10 krijgt krachtpatsermodus voor power users

Gebruikers van Windows 10 Pro voor workstations zullen de prestaties van hun systeem een versnelling hoger kunnen schakelen.

Met de ‘Ultimate Performance’-modus geeft Microsoft power users een nieuwe tool in handen om het laatste restje uit hun machine te persen. Al zal niet iedereen zijn computer kunnen opdrijven: de functie zal in eerste instantie enkel verschijnen op Windows 10 voor workstations. De prestatie-boost maakt deel uit van de komende grote update van Windows 10 in maart.

[related_article id=”222646″]

Ultimate Performance is een nieuw energieschema dat gebruikers kunnen activeren en dat nog verder zal gaan dan ‘hoge prestaties’, wat nu de meest verbruikende en snelle modus is. “Deze nieuwe modus bouwt op de huidige hoge prestaties-modus en gaat nog een stap verder om micro-vertragingen te elimineren  geassocieerd met gedetailleerde energiebeheer-technieken,” legt Dona Sarkar uit, Microsoft hoofd van Windows Insiders.

Er is nog een verdere beperking van het gebruik van de ultieme prestaties-modus: Microsoft zal het niet activeren op systemen met ingebouwde batterijen. Dit om schade aan de hardware te voorkomen, aldus Dona Sarkar.

Windows 10 Pro voor workstations is een variant van Microsofts besturingssysteem dat het bedrijf tijdens de Fall Creators Update lanceerde. Het OS is gericht op bedrijven en gebruikers met erg krachtige hardware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business