Nieuws

Tesla Model 3 krijgt veiligheidsupdate na crash in Amerika

Een bestuurder kon bij een crash het dashboardkastje niet meer openen. Tesla lost het probleem op met een software-update.

De Tesla Model 3 krijgt een software-update, die ervoor zorgt dat het dashboardkastje automatisch open gaat bij een crash. Dat laat CEO Elon Musk weten op Twitter. De update komt er na een crash met een Model 3 in Amerika, waarbij het kastje niet meer open kon.

De bestuurder bij de crash gaf op Reddit meer informatie over het ongeluk. “De auto is perte totale, maar ik ben er goed vanaf gekomen”, vertelt de man met alias Model_3_Crash_Dummy. “Ik kocht de Model 3 omdat hij een van de veiligste wagens van het moment zou zijn, en hij stelde me niet teleur. Met een andere wagen had ik het mogelijk niet overleefd. Enkel mijn rechterenkel is opgezwollen door op het gaspedaal te blijven drukken.”

[related_article id=”220816″]

Wel kon hij door de crash het dashboardkastje niet meer openen. “De arm van mijn passagier stootte bij het ongeval tegen het touchscreen, waardoor het kastje niet meer open ging. Best vervelend, aangezien daar mijn verzekeringspapieren lagen. Een manuele optie om dit te openen zou een oplossing zijn. Ook kreeg ze een grote snede in haar arm, dus misschien zou het cockpitscherm ook een afzonderlijke airbag kunnen gebruiken. Al bij al is de Model 3 een fenomenale wagen. Zonder deze auto was ik er misschien niet meer.”

Tesla’s reactie

Het ongeval ging Elon Musk niet voorbij. De topman voegt geen handvat toe aan het dashboard, maar lost het probleem op à la Tesla, met een software-update. Binnenkort zal het kastje automatisch openklappen na een crash. Hierdoor heeft de bestuurder in geval van nood toegang tot een EHBO-kistje en de verzekeringspapieren.

Ook gaat Tesla kijken naar het scherm in de Model 3. Musk wil onderzoeken of het eventueel een screenprotector kan toevoegen om te behoeden dat het glas breekt bij een crash.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business