Nieuws

Internettrollen verspreiden iPhone-bug op Twitter

Internettrollen verspreiden de iPhone-bug via Twitter om andere gebruikers te 'trollen' en zoveel mogelijk iPhones te laten crashen.

Internettrollen maken Twitter-gebruikers met iOS-toestellen het leven zuur. Vorige week ontdekten iPhone-gebruikers een bug in iOS 11 die Apple-toestellen met een enkel Teluga-karakterteken laat crashen en de toegang tot berichten- of sociale media-apps ontzegt. Nu blijkt dat sommige Twitter-gebruikers doelbewust het Indische teken verspreiden over het platform om andere gebruikers te ‘trollen’.

https://twitter.com/BlueSpaceCanary/status/963152432065753088

Apple beloofde vorige week om de iOS-bug zo snel mogelijk op te lossen, maar de situatie loopt volledig uit de hand op sociale media. Vooral op Twitter verspreidt het probleem zich snel. Sommige Twitter-gebruikers proberen het karakterteken zover mogelijk te verspreiden op het platform om problemen te veroorzaken.

Als een gebruiker een privébericht of een stuk tekst op een ‘feed’ leest waarin het Indische karakterteken voorkomt, crasht het toestel. Na een korte herstart, opent de berichten- of sociale media-app in kwestie niet meer en kunnen gebruikers geen gebruik meer maken van de dienst.

https://twitter.com/TristenHeath/status/964699280282759168

De enige oplossing voor het probleem is inloggen op een ander niet-Apple-toestel en de persoon met het Indische teken in zijn of haar gebruikersnaam blokkeren. Dat is de enige manier om het crashen tijdelijk te verhelpen.

Voorlopig is het nog wachten op een software-update van het iOS-besturingssysteem om het probleem te verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business