Nieuws

Apple lost iOS 11.2.6: update nu je iPhone

Apple maakt een oplossing beschikbaar voor de bug die je iPhone doet crashen. Updaten is de boodschap.

Apple heeft iOS 11.2.6 op de wereld losgelaten. Het gaat om een kleine update die één groot euvel verhelpt: de bug waarbij de weergave van een Indisch karakterteken je iPhone doet crashen, wordt de kop ingedrukt. Gebruikers doen er goed aan om hun toestel zo snel mogelijk te updaten.

De bug werd vorige week ontdekt en zorgt ervoor dat iPhones vastlopen en apps zoals Berichten, Messenger en WhatsApp ontoegankelijk worden. Naast problemen op iPhones, veroorzaakt de bug ook gelijkaardige hinder in Safari en de ingebouwde Berichten-app op macOS en de Apple Watch.

Apple had reeds een oplossing voorzien in de bètaversie van iOS 11.3, die later dit voorjaar gepland staat, maar beloofde een snellere update om het probleem in de kiem te smoren. Die is er nu in de vorm van iOS 11.2.6 en komt geen dag te vroeg: op Twitter hebben internettrollen er al een sport van gemaakt om het beruchte Indische teken volop te verspreiden, met alle gevolgen vandien.

[related_article id=”222582″]

Het is niet de eerste keer dat Apple problemen ondervindt met crashende iPhones. Zo deed een fout in iOS 11.1.2 iPhones in december vorig jaar herhaaldelijke crashen op een specifieke datum en liet vorige maand een enkele link iPhones vastlopen. Ook in 2015 en 2016 veroorzaakten een kleine reeks tekst en een 5 seconden durende video problemen op iPhones.

Apple zal daarom focussen op het verbeteren van de stabiliteit van iOS en amper nieuwe features toevoegen in iOS 12, dat later dit jaar verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business