Nieuws

Belg kiest massaal voor smartphone als fototoestel

We kiezen massaal voor onze smartphone als voornaamste camera, en zijn daarnaast ook erg kritisch over de kwaliteit ervan.

Twee op drie Belgen verwacht van hun smartphonecamera dezelfde kwaliteit als van een spiegelreflexcamera. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek bij meer dan duizend Belgen dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Lightspeed Research, in opdracht van Huawei.

Hoge verwachtingen

Het fototoestel laten we steeds vaker links liggen, want 85 procent van de foto’s nemen we met onze smartphones. We mogen dan wel steeds vaker beroep doen op de camera van onze smartphone, toch verwachten we de kracht en functionaliteiten van een spiegelreflexcamera.

“Consumenten stellen hogere eisen over hun smartphonecamera en de foto’s die ze ermee maken”, zegt Country Director Huawei Belgium Dirk Pauwels. Bovendien wilt iets meer dan de helft tijdens het nemen van foto’s niet met instellingen bezig zijn.

Naast veeleisend is de Belg ook ongeduldig, want zeven op de tien wil meteen geweldige foto’s maken, zonder meerdere pogingen te ondernemen. Vier op de vijf verwacht zelfs een perfect shot, ongeacht of er veel of weinig licht aanwezig is.

Snelle ontwikkelingen

“Smartphonefotografie ontwikkelt snel”, stelt Dirk Pauwels. “Parallel met die ontwikkelingen, stijgen ook de verwachtingen van de Belgische consumenten.” Inzoomen zonder kwaliteitsverlies is een feature die maar liefst bij acht op tien Belgen op hun ‘wishlist’ staat.

Niet enkel de smartphonefabrikanten merken deze trend op, want in de laatste twee jaar is de wereldwijde verkoop van digitale fototoestellen met 22 procent gedaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business