Nieuws

Qualcomm onthult eerste wifi-chip met WPA3

Naast het verbeterde encryptieprotocol WPA3 introduceert Qualcomms chip ook de nieuwste wifi- en bluetoothstandaard op laptops en smartphones.

Met de Qualcomm Atheros WCN3998 presenteert het bedrijf een wifi-chip die gewapend is met de nieuwste technologie voor de beveiliging en verbetering van draadloos internet. Qualcomm claimt een primeurs: het is de eerste chip met encryptieprotocol WPA3. Het is ook een van de eersten die de nieuwe wifi-standaard 802.11ax ondersteunt voor laptops en smartphones.

Atheros WCN3998

De aanwezigheid van WPA3 verbetert de veiligheidscapaciteiten van de Atheros WCN3998 – het protocol zorgt er onder andere voor dat je tijdens het surfen op openbare netwerken beter beschermd bent, en voorkomt brute kracht-aanvallen op je netwerk.

[related_article id=”223110″]

Qualcomm bracht vorig jaar al de eerste wifi-ax-chips op de markt, en geeft met de Atheros WCN3998 de standaard een tweede duw in de rug. Met wifi-ax is de chip op het vlak van snelheid voorbereid voor de toekomst: 802.11ax-wifi volgt 802.11ad op en biedt hogere snelheden dankzij een aparte band die tot 80 Mhz gaat.

Wifi-ax is opgesteld met het oog op het Internet of Things: het verbruikt minder energie en zal efficiënter omgaan met situaties waar grote aantallen toestellen op het netwerk zitten, onder andere door de standaard ondersteuning van 8×8 MU-MIMO. De eerste routers die wifi-ax toelaten worden pas in 2019 verwacht, waardoor het nog even wachten is voor de capaciteit van wifi-ax echt getest kan worden.

Verder biedt de chip ook ondersteuning voor Bluetooth 5.1 en voor de Wave 2 wifi-standaard, een variant van wifi-ac met een verbeterde MU-MIMO-functie. De Atheros WCN3998 is gericht op gebruik in smartphones, tablets en laptops. Het bedrijf plant om met de verkoop van de chip in het tweede kwartaal van 2018 te starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business