Nieuws

Huawei bestuurt zelfrijdende wagen met smartphone

Huawei gebruikt de Mate 10 Pro als chauffeur voor een zelfrijdende Porsche Panamera.

Huawei maakt gebruik van de artificiële intelligentie in de Mate 10 Pro om een zelfrijdende wagen te besturen. De objectherkenningstechnologie van de smartphone helpt de auto bij het detecteren en onderscheiden van obstakels.

“In tegenstelling tot andere zelfrijdende auto’s die simpelweg obstakels detecteren, heeft Huawei een Porsche Panamera omgebouwd tot een zelfrijdend voertuig dat zijn omgeving niet alleen ziet, maar ook begrijpt”, klinkt het in een persbericht. De technologie kan duizenden verschillende objecten herkennen en daar op “de meest gepaste manier op reageren”.

[related_article id=”220885″]

Huawei maakt daarvoor gebruik van de Neural Processing Unit, een AI-processor die ingebakken zit in de Kirin 970-chipset van de Mate 10 Pro. Die maakt het mogelijk om AI-toepassingen lokaal uit te voeren, wat sneller en zuiniger is dan wanneer de berekeningen in de cloud gebeuren.

De objectherkenningstechnologie wordt momenteel al gebruikt in de camera van de Mate 10 Pro om objecten in een foto te herkennen en de camera-instellingen daar automatisch op aan te passen. Het kostte Huawei naar eigen zeggen amper vijf weken om de technologie geschikt te maken voor autonoom rijden.

Huawei stelt zijn zelfrijdende wagen volgende week voor op het Mobile World Congress in Barcelona, waar het ook meer informatie zal geven over de werking ervan. Ook wij zijn aanwezig op de beurs en zullen een testrit maken met de auto. Het verslag daarvan lees je volgende week op deze website.

https://youtu.be/iXbyLIvKjCE

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business