Nieuws

Google brengt Augmented Reality naar je smartphone

Google staat op het punt om zijn Augmented Reality-app ARCore naar miljoenen mensen uit te rollen, zo stellen bronnen.

Google zal tijdens het Mobile World Congress, dat dit weekend plaatsvindt, een belangrijke aankondiging doen rond Augmented Reality. Volgens een anonieme bron die sprak met website Variety, wil de internetreus zijn app ARCore-platform op korte tijd naar 100 miljoen Androidsmartphones brengen. Ondertussen is ook al een apk-bestand van ARCore 1.0 opgedoken online, wat nog meer in de richting wijst van een aanstaande uitrol.

ARCore

[related_article id=”220256″]

Google lanceerde een ontwikkelaarsversie van ARCore in augustus 2017. Het platform maakt het mogelijk om Augmented Reality(AR)-programma’s op een Androidtoestel te draaien. Augmented reality, ook wel Mixed Reality genoemd, projecteert digitale beelden op een reële omgeving. Enkele bekende toepassingen zijn Pokémon Go en de IKEA-app waarmee je meubels virtueel in je huis kan plaatsen. Momenteel is ARCore enkel op Googles Pixel-telefoons te vinden.

ARCore tilt de mogelijkheden met AR naar een hoger niveau. Rivaal Apple heeft een gelijkaardig platform met ARKit, dat sinds iOS 11 op iPhone te gebruiken is. Bij de lancering van de ontwikkelaarsversie liet Google al verstaan dat het er naar streefde om ARCore snel op meer dan 100 miljoen smartphones te krijgen. Het wil dat streefdoel in maart halen, zo stelt de bron.

Tango

[related_article id=”218055″]

Google loopt ietwat achter op Apple omdat het lange tijd hoopte met meer geavanceerde hardware te werken op basis van Project Tango, waarbij gebruik werkt gemaakt van 3D-scanning. Het bedrijf heeft echter ondertussen de stekker uit Tango getrokken wegens te beperkend, de hardwarevereisten zouden ervoor zorgen dat maar een kleine groep mensen met de technologie op Android zouden kunnen werken. In plaats daarvan kwam ARCore, dat gebruik maakt van standaard camera-technologie om digitale objecten in een ruimte te plaatsen.

Samen met de ondersteuning voor ARCore die naar meer smartphones zal worden uitgerold, zal Google ontwikkelaars toelaten om apps in de Play Store te publiceren die gebruik maken van het AR-framework.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business