Nieuws

Huawei zet zinnen op Belgische tabletmarkt met MediaPad M5

Huawei onthult op het Mobile World Congress de MediaPad M5, een nieuwe tablet die zowel voor ontspanning als professioneel kan worden ingezet.

Huawei kwam dit jaar niet met een nieuwe smartphone naar het Mobile World Congress: de P20 wordt pas binnen een maand gelanceerd. Toch wou het zijn passage op de grootste mobiele technologiebeurs niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het onthulde daarom de nieuwe tabletreeks MediaPad M5.

Nadat het op enkele jaren tijd de smartponemarkt veroverde, heeft Huawei zijn zinnen gezet op de tabletmarkt. Het bedrijf bouwt al langer tablets en zag zijn verkoopvolume in 2017 met 40 procent toenemen. Wereldwijd is het vandaag al de derde grootste aanbieder. De ambities voor België liggen in het verlengde daarvan.

“De tabletmarkt consolideert momenteel in retail”, weet Dirk Pauwels, Country Manager Huawei Belgium. “Enkel sterke spelers zullen zich weten te handhaven in die markt. Onze ambitie is even stevig als ons portfolio. We willen dit jaar groeien naar 10 procent marktaandeel in België.”

Huawei MediaPad M5

De MediaPad M5 zal beschikbaar zijn in een 8,4 of 10,8 inchformaat en moet volgens de Chinese fabrikant zowel thuis als op het werk tot zijn recht komen. Beide tablets zijn uitgerust met een WQHD-scherm (2560 x 1600 pixels) en hebben respectievelijk twee en vier stereoluidsprekers van Harman Kardon aan boord. Volgens Huawei moeten die een 360°-geluidservaring mogelijk maken.

De batterij biedt genoeg energie voor 56 uur muziekstreaming of 12 uur video en ondersteunt quick charging.

De tablets bieden ruimte voor een simkaart, zodat je ook onderweg verbinding kan maken met het internet via 4G.

Meer specificaties werden tijdens de persconferentie niet bekend gemaakt, maar we vullen het artikel aan van zodra we meer weten.

2-in1 PC Experience

Huawei biedt ook een Pro-versie met “2-in1 PC Experience”, wat betekent dat je de tablet in een laptop kan transformeren met een full size toestsenbord en M-pen, vergelijkbaar met de Surface Pro van Microsoft. De tablet ondersteunt daarvoor een desktopmodus met  volwaardig bestandsbeheer en de mogelijkheid om apps in vensters te draaien, zodat je makkelijker kan multitasken.

Beschikbaarheid

De tablets zijn vanaf midden maart verkrijgbaar in België in spacegrijs. De 8,4 inchversie met 32 GB opslag en LTE kost 349 euro, terwijl de grotere 10,8 inchvariant met 32 GB en LTE voor 399 euro over de toonbank gaat. Huawei België laat weten dat de Pro-versie niet bij ons beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business