Nieuws

Nvidia kondigt mogelijk nieuwe grafische kaarten aan in maart

Volgens een goed geplaatste bron toont Nvidia mogelijk een nieuwe generatie grafische kaarten eind maart.

Volgens een ‘goed geplaatste bron’ in de beeldkaartenindustrie kondigt Nvidia de volgende generatie grafische kaarten aan in maart tijdens de GPU Technology Conference 2018. Dat meldt TweakTown.

Volgens de bron van TweakTown worden de beeldkaarten gebouwd op een herwerkte Ampere-architectuur. Die moet betere prestaties en energie-efficiëntie leveren in vergelijking met de huidige Pascal-kaarten.

De onthulling zou plaatsvinden op de GPU Technology Conference van het Nvidia dat start op 26 maart. Dit ondersteunt eerdere speculaties van het persagentschap Reuters dat ook beweerde dat Nvidia volgende maand nieuwe grafische kaarten zou lanceren onder de codenaam Turing.

Turing of Ampere

Volgens TweakTown krijgen we tijdens Nvidia’s eigen GPU Technology Conference de opvolger van de GeForce GTX 1080 en GTX 1070 te zien.

Verder heerst nog veel onduidelijkheid rond de naamgeving: Ampere en Turing. Deze kunnen grafische kaarten voor twee verschillende markten beschrijven, gezien het verdeelde landschap: gaming en cryptocurrency-mining. Of voor verschillende marktsegmenten: high-end en mid-end.

Verder zouden de beeldkaarten beschikbaar zijn eind april of begin mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business