Nieuws

Apple lanceert in 2018 opnieuw drie nieuwe iPhones

Een Apple-insider trakteert ons op een buffet aan iPhone-geruchten. In 2018 staan er drie nieuwe smartphones op de planning: een budgettoestel, geüpgradet iPhone X en 'de grootste iPhone ooit'.

Apple verbaasde vorig jaar vriend en vijand door niet één, twee maar drie nieuwe iPhones te onthullen: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Daar stelden zowel Dries als ik ons vragen bij, maar in 2018 wil Apple dit kunstje nog eens overdoen. De iPhone-bouwer komt ook in 2018 met drie nieuwe modellen op de proppen, zo meldt Fortune op basis van anonieme bronnen.

[related_article id=”223208″]

Té hoog gegrepen

De reden zou de tegenvallende verkoop zijn van de iPhone X. Ondanks de immense hype rond het paradepaardje, lagen de verkoopcijfers een stuk lager dan verwacht. Het werd snel duidelijk dat veel potentiële kopers worden afgeschrikt door het torenhoge prijsetiket. Het andere model, de iPhone 8, is weliswaar goedkoper, maar geniet niet van hetzelfde luxeuze ontwerp. Daarom zitten de trouwe fans van het merk tussen twee vuren: de meesten houden design hoog in het vaandel, maar zijn niet bereid om daarvoor meer dan 1.000 euro op tafel te leggen.

Grootste iPhone ooit

Apple zou daarom een groter deel van de markt willen aanspreken en zo drie nieuwe modellen uitbrengen. Voor het premiumsegment heeft Apple de ‘grootste iPhone tot nog toe’ in de aanbieding. Deze phablet zou met zijn scherm van ongeveer 6,5 inch één van de grootste mainstream smartphones op de markt worden. Volgens een insider zou zijn touchscreen ongeveer even scherp zijn als de iPhone X dankzij een resolutie van 1.242 bij 3.688 pixels. De technologiereus doet voor zijn paradepaardje beroep op een OLED-paneel en ook een Face ID-scanner is van de partij. Zijn behuizing zou ongeveer even groot zijn als de iPhone 8 Plus, maar dankzij de dunne schermranden wordt het edge-to-edge scherm groter dan ooit tevoren.

Verder heeft Apple nog twee andere toestellen in petto. Over het ‘middelste’ toestel doen er voorlopig weinig geruchten de ronde, enkel dat het een opgekrikte versie wordt van de huidige iPhone X. Daarnaast zouden Tim Cook en de zijnen een goedkoper toestel willen lanceren die de belangrijkste snufjes hebben van de topmodellen. Om de prijs te drukken krijgt hij een behuizing uit aluminium en glas – zoals bij de iPhone 8 – en zal het scherm een LCD-variant zijn. De drie toestellen zouden allemaal genieten van een haast bezelloos ontwerp.

[related_article id=”219450″]

Goud, dual-sim

Vele fans waren ontgoocheld dat er geen gouden kleuroptie was voor de iPhone X. Deze kleurentint zou vooral in trek zijn in Azië. Alle iPhones sinds de 5s hadden een gouden variant – ook de iPhone 8 – maar de iPhone X miste de boot. Het bedrijf zou deze kleur geschrapt hebben omwille van productieproblemen. Voor zijn twee duurste iPhones in 2018 brengt Apple de gouden kleur terug. Ook zou Apple een dualsim-variant uitbrengen voor zijn duurste model. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe iPhones eSIM zullen ondersteunen.

iOS 12

Naar goede gewoonte zal het besturingssysteem ook een kwaliteitsinjectie krijgen, vermoedelijk onder de naam iOS 12. Het mobiele operating system heeft momenteel de codenaam Peace en zal zich vooral toespitsen op augmented reality. Zo wil het onder meer animoji’s toevoegen in FaceTime. Verder wil het zijn digitale spraakassistent Siri slimmer maken en een scala aan toepassingen toevoegen om je gezondheid te monitoren.

[related_article id=”218521″]

Als alles volgens plan gaat, zouden de nieuwe iPhones deze herfst worden voorgesteld. Neem de bovenstaande geruchten wel met een korreltje zout: het duurt nog een hele poos vooraleer de smartphones in ontwikkeling gaan, dus ongetwijfeld worden de plannen nog gewijzigd. Apple wou logischerwijs niet reageren op de geruchten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business