Nieuws

Essential PH-1 komt naar Europa

Het sexy pronkstuk van de Amerikaanse smartphonemarkt maakt ook bij ons zijn intrede.

In 2017 werd de eerste Essential Phone met veel tromgeroffel op de markt gelanceerd. Dit vlaggenschip was een kunstwerkje van de hand van Andy Rubin, een medeoprichter van Android, en gooide hoge ogen omwille van zijn sobere, strakke design zonder branding. Vandaag had het Nederlandse NU.nl goed nieuws voor fans van het merk, want dit jaar zal het toestel ook in Europa te koop zijn.

De Essential Phone PH-1 zal zo zijn intrede maken in een heleboel Europese landen, waaronder Nederland. Dat vertelde Jason Keats, hoofd van de onderzoeksafdeling bij Essential. Waarschijnlijk zal het toestel ook bij ons te koop zijn, ook al werd ons Belgenland niet specifiek vermeld. Meer dan dat weten we niet; naar de prijs en beschikbaarheidsdata is het voorlopig gissen. Om maar een idee te geven, in de Verenigde Staten kost de telefoon 499 dollar.

Onder de verwachtingen

Het verkoopspraatje van de Essential Phone stond stevig op twee pilaren. Enerzijds kon zijn design vele zieltjes winnen. Zo was het Amerikaanse flagship het eerste toestel met een inkeping aan de bovenkant van het scherm en was er nergens een merknaam te bespeuren op het toestel. Anderzijds blaasde het toestel terug leven in het idee van de modulaire telefoon. Dankzij een magnetische connector kon je er allerlei modules aan koppelen waarmee de telefoon draadloos kan communiceren, zoals een compacte 360-gradencamera.

[related_article id=”215766″]

Zijn lancering verliep wel niet vlekkeloos. Zo kwam het toestel pas maanden later op de Amerikaanse markt wegens productieproblemen. De verkoopcijfers daarna lagen ook onder de verwachtingen, waarop de fabrikant zijn prijsetiket van 699 naar 499 dollar verlaagde. Hoe het ook zij, wij waren enthousiast dat er eindelijk nog eens een nieuwe speler de smartphonemarkt betrad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business