Nieuws

Qualcomm onthult nieuwe Snapdragon-chips voor sub-premium telefoons

De chipmaker wil een nieuwe familie van systems-on-a-chip uitbrengen, de Snapdragon 700-serie, voor smartphones die tussen het premium- en midrange-segment vallen.

Als je wil kijken voor welke prijsklasse een Snapdragon-SoC is bedoeld, dan controleer je simpelweg het eerste cijfer van de chip. Zo zijn de Snapdragon 4xx, 6xx en 8xx-chips respectievelijk bestemd voor het budget-, midrange- of premium-segment. Toch was er volgens Qualcomm nog een leemte die moest opgevuld worden, namelijk voor flagships met een laag prijsetiket of ‘high-midrange-telefoons’. Daarom lanceert de chipbakker een nieuwe serie, de Snapdragon 7xx.

[related_article id=”221186″]

De aankondiging komt niet helemaal aan als een verrassing, want nu was er een heel groot verschil tussen de verschillende Snapdragon 6xx-chips. De Snapdragon 650 en 660 zijn bijvoorbeeld elk voorzien van krachtige processorkernen, waar lichtere SoC’s zoals de Snapdragon 610 en 615 het met veel minder rekenkracht moeten stellen. Bij de 700-serie mogen we een volledig nieuwe architectuur verwachten. Testmodellen van de nieuwe chips worden volgens het bedrijf ergens in de eerste helft van 2018 naar klanten verstuurd.

Volgens Qualcomm zullen de chips vergelijkbaar zijn met de Snapdragon 660. Wel belooft de nieuwe serie zo’n dertig procent zuiniger te zijn en met betere prestaties op het gebied van berekeningen voor artificiële intelligentie. Ook voor cameraliefhebbers is er wat lekkers, zo noemt Qualcomm onder meer ondersteuning voor slowmotionbeelden. Bluetooth 5 en Quick Charge 4+ zullen aanwezig zijn. Verder heeft de chipbakker weinig details gelost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business