Overheidsdiensten wereldwijd kunnen nu alle iPhone-modellen ontgrendelen, ook de meest recente toestellen die werken op iOS 11.
Nieuws

Amerikaanse overheid kan elke iPhone kraken

De Amerikaanse overheid lijkt de medewerking van Apple niet langer nodig te hebben om in diens iPhones in te breken.

Overheidsdiensten kunnen nu alle iPhones op de markt ontgrendelen, of daar lijkt het alleszins toch op. Cellebrite, een Israëlische leverancier die nauw samenwerkt met de Amerikaanse overheid, ontdekte een manier om de beveiliging van iOS 11-toestellen te omzeilen. Dat meldden meerdere anonieme bronnen aan Forbes.

Kat-en-muisspel

De Amerikaanse politie- en inlichtingendiensten en technologiegigant Apple zijn al langer in een kat-en-muisspel verwikkeld. Door de verschillende encryptielagen zijn de iPhones moeilijk te ontgrendelen zonder de juiste sleutels. Bovendien stelt Apple zich niet behulpzaam op tegenover de ordediensten en weigert het bedrijf de telefoons te ontgrendelen.

In november 2017 is voor het eerst met succes ingebroken op een iPhone X met iOS 11 door het Department of Homeland Security. Dat blijkt uit een bevelschrift dat Forbes ontdekte. Op basis van het bevelschrift was het niet duidelijk hoe de politie in de eerste plaats in de iPhone X terechtkwam.

Alle iPhones

Vermoedelijk gebruikten de ordediensten de door Cellebrite ontwikkelde technologie. Cellebrite is een in Israël gevestigde leverancier die de Amerikaanse overheid helpt bij het vergaren van data van iPhones.

De organisatie heeft de afgelopen maanden niet-vrijgegeven technieken ontwikkeld om succesvol in te breken in iOS 11. Het bedrijf kan nu alle iPhones die werken op iOS 5 of hoger zonder problemen ontgrendelen.

Om te profiteren van de Cellebrite-service moet de politie de Apple-toestellen naar Cellebrite sturen zodat het bedrijf de beveiliging van de telefoon in zijn laboratoria kan kraken. De ontgrendelde toestellen stuurt het bedrijf daarna terug naar de Amerikaanse onderzoekers. Het laten ontgrendelen van een toestel kost 1.500 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business