Nieuws

Samsung Galaxy S9 beschikt over beste smartphonescherm ooit

Samsung Galaxy S9 steelt de titel van beste smartphonescherm ooit van iPhone X en stoot daarmee concurrent Apple van de troon.

De Samsung Galaxy S9 kreeg een A+ score van DisplayMate en staat bovenaan de ranking van beste OLED-schermen op de markt. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung stoot daarmee de iPhone X van Apple van de troon. Die telefoon had tot nu het beste OLED-scherm.

“De Samsung Galaxy S9 heeft een indrukwekkend scherm dat veel records breekt en het toestel verdient de ‘DisplayMate’s Best Performing Smartphone Display Award‘ en onze hoogste A+ score ooit behaald”, stelt DisplayMate.

Mooie kleuren en helderheid

Door de hoge kleurnauwkeurigheid, helderheid, uitstekende zichtbaarheid buiten en lage reflectiviteit biedt het scherm van de Samsung Galaxy S9 in de meest uiteenlopende omgevingen en lichtsituaties een goede gebruikservaring. “De Samsung Galaxy S9 is vrijwel zeker beter dan uw bestaande smartphone, 4K Ultra televisie in de woonkamer, tablet, laptop en computerscherm op basis van onze gedetailleerde laboratoriummetingen”, stelt DisplayMate.

De Samsung Galaxy S9 maakt gebruik van een 5.8 inch OLED-scherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Op vlak van technisch specificaties is dat hetzelfde scherm als vorig jaar op de Galaxy S8, maar de S9 overtreft zijn voorganger met een verbeterde kleurnauwkeurigheid en helderheid.

Beter dan iPhone X

De iPhone X van Apple beschikte voordien over het beste OLED-scherm, maar door het verbeteren van het scherm op de Samsung Galaxy S8 weet Samsung die titel nu over te nemen. Alhoewel de iPhone X een accuraat en helder scherm heeft, is de resolutie van 2436 x 1125 pixels minder indrukwekkend dan die van de concurrent Samsung.

De Samsung Galaxy S9 is vanaf 8 maart verkrijgbaar. Wie de telefoon met het beste smartphonescherm ooit wil, moet dus nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business