Nieuws

Porsche sleutelt aan vliegende auto

Volgens een Duits rapport zal autobouwer Porsche binnenkort een ontwerp van een autonome vliegende auto tonen.

Porsche werkt aan een eigen luchttaxi, zo weet de Duitse autowebsite Automobilwoche. Het bedrijf zou op korte termijn met zijn eerste designs naar buiten treden, aldus de website. Het zou gaan om een voertuig dat automatisch kan vliegen en waar dus geen chauffeur voor nodig is. Porsche heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Een van de bewijzen die automobilwoche aandraagt voor de imminente onthulling van de plannen, is een opmerking van Porsche Sales Director Detlev von Platen. Von Platen vermeldde tegenover de website dat hij doorgaans een halfuur op de baan is om de reis van de luchthaven van Stuttgart naar Porsches fabriek in Zuffenhausen te maken, maar dat dat “met een vliegend voertuig maar drie en een halve minuut zou duren”.

Porsche zou niet de eerste zijn om zich met een vliegende passagiersdrone bezig te houden. Het Chinese bedrijf EHang werkt al enkele jaren aan een helikopter die zonder piloot kan vliegen en publiceerde vorige maand nog een opgemerkte video met testvluchten af. Ook de Duitse vliegtuigbouwer Airbus werkt aan een vliegende taxi en heeft dit jaar een eerste vlucht met een prototype tot een goed einde gebracht. Verschillende automakers zoals Volvo, Volkswagen en Daimler hebben ook al investeringen gedaan in projecten rond passagiersdrones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business