Nieuws

Officieel: Windows 10 S wordt aparte modus in Windows 10

In 2019 krijg je in Windows 10 de mogelijkheid om de mogelijkheden van je besturingssysteem te beperken met een Windows 10 S-mode.

Windows 10 S is vanaf volgend jaar beschikbaar als een aparte modus in alle versies van Windows 10. Dat bevestigt Microsoft-vicepresident Joe Belfiore op Twitter. Het beperkende OS gaat niet meer als losstaande versie beschikbaar zijn.

Beperkt besturingssysteem

Op Windows 10 S kan je uitsluitend applicaties downloaden en installeren uit de Windows Store. Op die manier wil Microsoft de veiligheid en stabiliteit van het besturingssysteem verhogen. Bovendien moet het beheren van de toestellen eenvoudiger verlopen. Windows 10 S was gericht op onderwijsinstanties door de beperkingen.

Microsoft besloot in februari om Windows 10 S niet meer als losstaande versie aan te bieden, maar in 2019 maken de beperkende functies van het besturingssysteem de overstap naar de huidige versies van Windows 10. “Volgend jaar zal 10 S een ‘modus’ zijn van bestaande versies, geen afzonderlijke versie”, valt te lezen in de tweet van Joe Belfiore.

Door een toegevoegde modus krijgt de gebruiker de keuze om al dan niet de beperkende opties te activeren. Op die manier blijft het uitgeklede besturingssysteem van Microsoft toch beschikbaar. Ideaal voor minder ervaren computergebruikers.

[related_article id=”214873″]

Niet voor iedereen

Niet iedereen vond het beperktere besturingssysteem een goed idee. 60 procent van de gebruikers voerde binnen de eerste 24 uur na de aankoop van een Windows 10 S-toestel de gratis upgrade naar Windows 10 Pro uit.

De integratie van Windows 10 S als aparte modus in het Windows 10-besturingssystemen staat gepland voor volgend jaar, maar de exacte datum is voorlopig nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business