Nieuws

Androidgebruikers zijn loyaler dan iOS-gebruikers

Androidgebruikers blijken trouwer aan hun besturingssysteem dan iOS-gebruikers.

Androidgebruikers blijven trouwer vasthouden aan het besturingssysteem dan iOS-gebruikers. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). De loyaliteit voor Android ligt vandaag op het hoogste punt dat het ooit bereikt heeft.

Om de loyaliteit te meten, keek CIRP naar het percentage Amerikaanse gebruikers dat bij hetzelfde besturingssysteem bleef bij de aankoop van een nieuwe smartphone in 2017. Die cijfers werden elk kwartaal gemeten via een survey bij 500 respondenten. Voor Android bedroeg het percentage 89 tot 91 procent, terwijl 85 tot 88 procent van de iOS-gebruikers aan hun iPhone trouw bleven.

CIRP voegt wel nog een nuancering toe aan zijn bevindingen. Android heeft een grotere gebruikersbasis dan iOS. In absolute cijfers zijn er volgens het onderzoeksbureau minstens even veel of zelfs meer gebruikers die overstappen van Android naar iOS, dan van iOS naar Android.

Bron: CIRP

Sinds medio 2014 is Android iOS voorbijgestoken als mobiele OS met de meest trouwe gebruikers. “De loyaliteit voor Android is gradueel gestegen doordat het op hetzelfde niveau kwam (van iOS, nvdr) wat beschikbaarheid van apps, muziek en video betreft, en de gebruikservaring op beide platformen meer vergelijkbaar werd”, vertelt Josh Lowitz, mede-oprichter van CIRP in een verklaring aan ZDNet. “Androidgebruikers genieten ook van een breder gamma aan telefoons van verschillende fabrikanten, dus ze kunnen van hardware wisselen zonder een nieuw besturingssysteem te moeten leren.”

CIRP geeft verder aan dat er nog amper groei zit in de loyaliteitscijfers voor Android en iOS. Ook de smartphonemarkt stagneert, waardoor er steeds minder nieuwe gebruikers bij komen. Apple en Google zullen dus extra aandacht moeten besteden aan het overtuigen van gebruikers om toch naar hun kant over te stappen als ze hun gebruikersbasis verder willen uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business