Nieuws

Microsoft schrapt Outlook Web App voor Android en iOS

De Outlook Web App (OWA) voor Android en iOS gaat op pensioen en maakt volledig plaats voor de Outlook-app.

Microsoft kondigt in een blogbericht aan dat het de ondersteuning voor de Outlook Web Apps (OWA) voor iOS en Android binnenkort stopzet. De softwarereus focust de laatste jaren op de ontwikkeling van de native Outlook-app voor mobiele toestellen. Die verbeterde app moet nu de voorgaande Outlook-apps vervangen.

Vanaf april is de OWA-appplicatie niet meer te downloaden in de Apple App Store en Google Play store. Gebruikers die de OWA-app blijven gebruiken, krijgen een notificatie met de melding dat de ondersteuning voor de app is stopgezet met een link om de verbeterde Outlook-app te installeren op hun toestel.

Niet langer ondersteund

Op 15 mei stopt de OWA-app met werken en ontvangen gebruikers die nog niet zijn overgestapt een melding dat ze de Outlook-app voor iOS of Android moeten downloaden om opnieuw toegang te krijgen tot hun e-mails op hun mobiele telefoon.

Toch ontbreken enkele handige functies nog steeds in de Outlook-app voor iOS en Android. In de OWA-versies is het onder meer mogelijk om mappen te hernoemen en e-mails te verzenden van gedeelde mailboxen. Die functies ontbreken voorlopig nog in de Outlook-app, maar zijn wel beschikbaar in de Outlook Web App.

Overstap

Om de overstap van de OWA- naar de Outlook-app beter te laten verlopen, kan je een tutorial volgen op de website van Microsoft met meer informatie over hoe je de app voor de eerste keer instelt en gegevens overzet. De Outlook-app is beschikbaar voor iOS en Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business