Nieuws

Lenovo zet Motorola Moto X-serie stop

Lenovo ontslaat 190 medewerkers van het Motorola Mobility team in Chicago en luidt daardoor het einde in van de Motorola Moto X-serie.

Lenovo ontslaat de helft van het ontwikkelteam van Motorola Mobility in Chicago. Met de reorganisatie moeten 190 medewerkers vertrekken.

“Motorola Mobility (Lenovo) tikte net 50 procent van hun personeel in Chicago op de schouder om hen te laten weten dat ze worden ontslagen”, aldus een ex-medewerker op de website TheLayOff.com. “Hun verwachte laatste werkdag is 6 april 2018.”

Herstructureringsplan

De reorganisatie van Motorola Mobility is een wijziging die Lenovo doorvoert als onderdeel van een groter herstructureringsplan dat het bedrijf enkele maanden geleden aankondigde. “Eind 2017 kondigde Lenovo een wereldwijde herstructurering aan die in de komende kwartalen zou plaatsvinden en minder dan twee procent van zijn wereldwijde personeelsbestand zou beïnvloeden”, bevestigde Motorola aan 9to5Google. “De ontslagen van deze week zijn een voortzetting van dat proces.”

Met de reorganisatie gaat Lenovo ingrijpende veranderingen doorvoeren in het smartphoneportfolio van Motorola. Onder meer de ontwikkeling en productie van de Moto X-serie wordt stopgezet. Die toestellen bevinden zich met een prijskaartje tussen 400 en 600 euro bovenaan het middensegment. De meeste consumenten kiezen in dat geval dan toch vaak voor een duurder high-end toestel.

“We verminderen onze Motorola-activiteiten in Chicago, maar dit heeft geen invloed gehad op de helft van ons personeelsbestand en de ontwikkeling van onze Moto Z-serie zal doorgaan”, bevestigt Motorola.

Ondersteuningskost

Motorola biedt in vergelijking met andere smartphonefabrikanten een uitgebreider aanbod aan toestellen. Tot nu werkte het bedrijf aan vijf smartphoneseries: de C-, E-, G-, X- en Z-serie met in iedere serie twee tot vier verschillende toestellen. Concurrenten focussen steeds meer op een beperkter aantal toestellen.

Naast het stopzetten van de ontwikkeling van de Moto X-serie zou ook de ontwikkeling van de Moto Mods aanzienlijk worden teruggeschroefd. Motorola brengt modules die bijkomende functionaliteiten toevoegen aan bestaande Motorola smartphones. Bovendien kost die ondersteuning veel geld en niet rendabel door de beperkte interesse van een kleine doelgroep.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business