Nieuws

WhatsApp geeft je meer tijd om foute berichten te verwijderen

WhatsApp geeft je voortaan iets meer dan een uur de tijd om berichten na verzending alsnog te verwijderen.

WhatsApp heeft in stilte gesleuteld aan de functie om berichten na verzending alsnog te verwijderen. Gebruikers krijgen voortaan langer dan een uur de tijd om hun woorden weer in te slikken.

[related_article id=”219947″]

De optie om berichten na verzending te verwijderen werd in oktober vorig jaar geïntroduceerd. WhatsApp hanteerde daarbij wel de beperking dat je snel moest handelen: je kreeg slechts zeven minuten tijd om een bericht te verwijderen, daarna maakte het permanent deel uit van de conversatie. De berichtendienst heeft die tijdsbeperking nu opgetrokken naar 1 uur 8 minuten en 16 seconden, zo ontdekte WABetaInfo in de meest recente versie van de app. Die bijzonder specifieke tijdsperiode komt overeen met 4.096 seconden, ofwel 2^12, en werd wellicht gekozen omdat het eenvoudiger was om in de code te programmeren dan een rond uur.

Een uur zou moeten volstaan om onbedoelde berichten nog te verwijderen of gevoelige conversaties te voeren. WhatsApp is weliswaar end-to-end geëncrypteerd, maar als iemand je ontgrendelde telefoon in handen krijgt, kunnen ze nog  altijd je berichten lezen. WhatsApp biedt geen functie aan om zelfvernietigende berichten te sturen zoals sommige concurrerende apps. Op deze manier komt het toch een beetje tegemoet aan die nood.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business