Nieuws

Google Allo binnenkort zonder telefoon te gebruiken op het web

Google Allo is bijna twee jaar en in die tijd is er veel veranderd. Ditmaal werkt Google hard aan de weg om de webclient een losstaand onderdeel te maken.

Iets minder dan twee jaar geleden bracht Google zijn Hangouts-tegenhanger – Google Allo – uit tijdens Google I/O. Sindsdien is Google begonnen met het ontmantelen van Hangouts, en begint Allo steeds meer vorm aan te nemen.

In het begin misten er nog veel functies zoals een webclient en de synchronisatie van gesprekken. Google is echter hard aan het werk om de functies van Hangouts over te zetten. Zo kunnen gegevens inmiddels gesynchroniseerd worden en is er een webclient beschikbaar.

Webclient

Wat momenteel nog nadelig is, is dat je voor de webclient je telefoon bij je moet hebben met Allo open en een actieve internetverbidning. Mocht je dus een lege batterij hebben, of geen toegang tot internet hebben op je telefoon, dan is de webclient onbruikbaar. Dit in tegenstelling tot Hangouts, dat volledig onafhankelijk van je telefoon werkt.

Veranderingen

Gelukkig blijft dit niet lang meer zo. Justin Uberti, de leidinggevende van het ontwikkelingsteam van Allo, heeft aangegeven dat ze momenteel in het proces zitten om de webclient onafhankelijk te maken van je telefoon. Wanneer dit beschikbaar komt, is momenteel nog onbekend, maar het zal wellicht niet lang meer op zich laten wachten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business