Nieuws

Samsung Galaxy Note 9 mogelijk geen vingerafdruksensor onder het scherm

In augustus kwam de geruchtenstroom op gang dat de Note 9 een vingerafdrukscanner onder het scherm kreeg. Dat lijkt nu toch te zijn uitgesteld.

De geruchten dat de Samsung Galaxy Note 9 een vingerafdruksensor onder het scherm zou bezitten, worden ondertussen weer tegengesproken.

Tot op heden is er in Europa geen telefoon verkrijgbaar met een vingerafdrukscanner in het scherm. In China is er wel de Vivo X20 Plus UD met een scanner onder het scherm, maar die is helaas enkel in China verkrijgbaar. Vorig jaar al kwam evenwel de geruchtenmolen op gang dat de Samsung Galaxy Note 9 daar verandering in zou brengen.

Niet betrouwbaar (genoeg)

De geruchten over de vingerafdrukscanner onder het scherm bij de Galaxy Note 9 kwamen van Ming-Chi Kuo, marktanalist bij KGI. Hij spreekt zichzelf nu echter tegen in een nieuw rapport waarin hij aangeeft dat Samsung toch geen scanner onder het scherm zal plaatsen bij de high-end toestellen die uitkomen in 2018.

Kuo geeft aan dat de scanner volgens standaarden van Samsung te veel energie verbruikt en mogelijk niet goed werkt in combinatie met screen protectors. Ook geeft hij in zijn rapport aan dat de scanner niet goed genoeg zou werken in verschillende omgevingen. Aangezien Samsung van plan is het toestel wereldwijd te verkopen, is het belangrijk dat de scanner in de meeste situaties goed zijn werk kan doen.

Kuo is een analist en hij werkt niet voor Samsung, dus wat we uiteindelijk gaan zien bij de lancering van de Note 9 later dit jaar, blijft speculeren. Wanneer Samsung wel een telefoon met een vingerafdrukscanner onder het scherm uit zal brengen, is ook onbekend. Mogelijk zullen we hiervoor tot in 2019 moeten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business