Nieuws

Windows 10 Spring Creators Update beschikbaar in april

De volgende grote update voor Windows 10 komt er volgende maand aan.

Microsoft plant de volgende grote update voor Windows 10 in april. De naam voor de update werd nog niet officieel meegedeeld, maar alles wijst erop dat het Windows 10 Spring Creators Update wordt.

De beschikbaarheid in april werd onthuld via een oudere blogpost met een overzicht van de tijdlijn voor de verschillende updates van Windows 10. Op een vraag of de Spring Creators Update voor 5 april 2018 gepland staat, antwoordt een medewerker van Microsoft dat nog geen finale lanceringsdatum bekend is voor versie 1803, maar het “waarschijnlijk rond deze datum zal zijn”.

In een screenshot dat The Verge kon maken van de blogpost staat april 2018 ook expliciet als lanceringsdatum vermeld in het overzicht, maar dat werd ondertussen weer verwijderd.

Toch is er voldoende reden om te geloven dat de update in april verschijnt. Microsoft houdt al een tijdje het ritme aan van twee Windows 10-updates per jaar, en deed dat in het verleden telkens in oktober en april. Bovendien staat de datum voor het einde van de ondersteuning van de Spring Creators Update, oktober 2019, wel nog altijd in de tabel.

Verder meldt The Verge dat Microsoft de Windows 10 Spring Creators Update tegen het einde van deze week wil finaliseren. Gewoonlijk volgt een officiële lancering dan enkele weken later.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business