Nieuws

Firefox blokkeert pop-ups die vragen om notificaties te sturen

In Firefox versie 59 ligt de focus op de privacy van gebruikers en het blokkeren van notificaties.

Mozilla, het bedrijf achter het bekende Firefox, heeft weer een nieuwe versie van de browser uitgebracht. Versie 59 brengt geen enorme veranderingen, maar gaat vooral aan de slag met toestemmingen die je een website kan geven.

Notificaties

Misschien dat je het de afgelopen maanden wel eens hebt meegemaakt; websites die plots vragen om meldingen naar je toestel te sturen, bijvoorbeeld over nieuwsberichten. Tot op heden werden deze verzoeken om notificaties te ontvangen altijd door Firefox weergegeven. Vanaf versie 59 worden de verzoeken standaard geblokkeerd. Je kan in de browserinstellingen zelf aangeven voor welke websites je de meldingen wel zou willen ontvangen.

Om dit in de toekomst te wijzigen kan je de instelling vinden via “Opties” en vervolgens het tabblad “Privacy en beveiliging”.

Meer aanpassingen

Er zijn in Firefox ditmaal ook aanpassingen gedaan om websites minder snel onverwachts je camera, microfoon of locatie te laten gebruiken, dit ten behoeve van de privacy van gebruikers.

Als laatste vinden we natuurlijk nog een lijstje met wijzigingen die de snelheid waarmee taken in de browser worden uitgevoerd, moet versnellen:

  • Firefox Home zal sneller nieuwe artikelen laden.
  • Pagina’s laden sneller door het gebruik van cache in het netwerk of op de harde schijf van de gebruiker (Race Cache With Network).
  • Grafische elementen zullen sneller laden door het gebruik van OMPT. Dit was in versie 58 al toegevoegd voor Windows, maar is nu ook beschikbaar voor Mac-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business