Nieuws

Huawei komt met eigen digitale assistent met focus op artificiële intelligentie

Huawei komt mogelijk binnenkort met een nieuwe digitale assistent naar buiten. De focus zal vooral liggen op artificiële intelligentie en slimme apparaten.

Na de komst van verschillende digitale assistenten – zoals Google Assistant, Siri en Bixby – is het nu mogelijk tijd voor Huawei’s eigen digitale assistent.

Huawei Assistant?

De vice-president van Huawei Consumer Products, Jim Xu, heeft tegenover AndroidPlanet bevestigd dat er een digitale assistent in de maak is. De digitale assistent zou volgens Xu wereldwijd beschikbaar moeten komen.

Hoewel Xu dus een hint heeft gegeven dat er een digitale assistent aan zit te komen, blijft het afwachten hoe het eruit gaat zien en wat de functionaliteiten zullen zijn. Huawei heeft al wel een digitale assistent op zijn apparaten staan die in China verkocht worden, maar of het daarvan wordt afgeleid, of dat het van de grond af aan wordt opgebouwd, is onbekend. Walter Ji, hoofd van de Europese divisie van Huawei Consumer Products, gaf al wel aan dat de functionaliteiten een samenvoeging zullen zijn van artificiële intelligentie en slimme apparaten.

Verder gaf Xu aan dat het bedrijf een concurrent voor de Google Home en Apple HomePod aan het maken is. Of deze tegelijkertijd met de onthulling van de digitale assistent gelanceerd zal worden, is vooralsnog onbekend.

Beschikbaarheid

Huawei heeft 27 maart aanstaande een evenement gepland staan om de Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite aan te kondigen. Mogelijk dat Huawei ook van dit evenement gebruik zal maken om de nieuwe digitale assistent aan te kondigen. Verder is het goed om rekening mee te houden dat de assistent hoogstwaarschijnlijk eerst niet in het Nederlands beschikbaar is, zoals ook het geval is met Google Assistent en Samsungs Bixby.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business