Nieuws

Microsoft dwingt Windows 10 Mail-gebruikers naar Edge

In wat alleen maar kan omschreven worden als een poging om meer marktaandeel te halen, experimenteert Microsoft met de optie om links uit Windows 10 Mail geforceerd in Edge te openen.

Microsoft test een nieuwe functie voor een toekomstige versie van Windows 10 waarbij links vanuit Windows 10 Mail geforceerd in de Edge-browser worden geopend, ongeacht of je een andere browser als standaard hebt ingesteld.

“Zoals altijd kijken we uit naar feedback van onze WIP-community (Windows 10 Insider Preview, nvdr)”, klinkt het in een blogpost. Het is dus nog niet gegarandeerd dat de functie het tot in de definitieve update haalt. Windows-gebruikers reageren over het algemeen erg negatief op maatregelen die hun controle en keuzevrijheid beknotten. Afhankelijk van de feedback van de bètatesters zou de functie dus evengoed niet of in een andere vorm kunnen verschijnen in de finale build.

Microsoft heeft in het verleden al meerdere pogingen ondernomen om het marktaandeel van Edge te doen toenemen. Volgens recente cijfers van NetMarketShare heeft Edge momenteel een wereldwijd marktaandeel van 3,99 procent op desktops en laptops. Daarmee moet het Chrome (59,42%), Firefox (12,52%) en zelfs Internet Explorer 11 (9,21%) nog ver voor zich dulden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business