Nieuws

Windows 10-updates installeren sneller

Toekomstige Windows 10-updates installeren sneller door een aangepaste installatieprocedure die updates grotendeels in de achtergrond installeert.

Microsoft past de Windows 10-updates aan zodat de tijd dat je computer onbruikbaar is, drastisch wordt ingekort. Voortaan zullen de updates dus sneller worden geïnstalleerd.

De totale installatietijd van de Windows 10-updates neemt mogelijk niet af, maar als gebruiker ervaar je minder hinder van de software-updates. Windows laat de update voortaan grotendeels installeren in de achtergrond terwijl je het toestel gebruikt. Microsoft belooft daarbij dat door de lage prioriteit van de software-installatie ook de invloed op de prestaties van de computer laag is.

Windows 10-updates vinden plaats in twee fases: een online en offline periode. Gedurende de online periode bereidt de computer de updates voor en installeert deze in de achtergrond terwijl het besturingssysteem blijft werken. De offline fase is voor de meeste gebruikers de vervelendste of meest hinderlijke van de twee, want de computer begint na het herstarten de updates te installeren en je moet wachten tot de installatie afgerond is vooraleer je verder kan werken.

Door de aangepaste installatieprocedure verlopen toekomstige Windows 10-updates vanaf nu voor een groter deel in de online fase en kan je langer doorwerken op je computer zonder dat deze heropstart en ‘tijdelijk’ onbruikbaar is.

Microsoft onderneemt stappen om de installatie van voorgaande updates te versnellen. De Creators Update die een jaar geleden verscheen nam gemiddeld 82 minuten in beslag om offline te installeren op je computer. Gedurende die tijdsperiode kon je als gebruiker alleen maar staren op het updatescherm. Die tijd werd later ingekort tot 51 minuten. In de volgende update, die vermoedelijk rond april beschikbaar is, zal de offline installatietijd zo’n 30 minuten bedragen.

De aankomende voorjaarsupdate van Windows 10 maakt gebruik van de sneller installatieprocedure en zal hopelijk minder hinder veroorzaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business