Nieuws

WhatsApp-medeoprichter raadt iedereen aan om Facebook te verwijderen

Medeoprichter van WhatsApp Brian Acton roept zijn volgers via Twitter op om Facebook te verwijderen na de recente data-inbreuken.

Facebook kocht in 2014 WhatsApp voor 16 miljard dollar over van Jan Koum en Brian Acton. Eerder dit jaar verliet Acton WhatsApp en is duidelijk klaar met het bedrijf. In een tweet op Twitter roept hij zijn volgers op om Facebook te verwijderen.

“Het is tijd. #verwijderfacebook”, schrijft Brian Acton op Twitter. De tweet komt na een lange periode van geruchten over diefstallen van persoonlijke gegevens van Facebook-profielen, zonder de toestemming en medeweten van gebruikers.

Het gaat om een van de grootste data-inbreuken ooit die het vertrouwen in Facebook verder laat dalen. Eind vorige week raakte bekend dat het bedrijf Cambridge Analytica persoonlijke gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers had verzameld en deze informatie gebruikte voor het beïnvloeden en voorspellen van kiesgedrag tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Facebook ligt de laatste week opnieuw onder vuur voor het falende privacybeleid op het platform. Het sociale mediaplatform krijgt al sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2016 kritiek op de manier waarop het advertentiemodel wordt misbruikt voor het verspreiden van foutieve en misleidende informatie.

De beursresultaten van Facebook kelderde vrijdag 16 maart na het uitlekken van de eerste geruchten rond het gegevensmisbruik. Voorlopig blijft de dalende trend aanhouden en met invloedrijke personen die volgers vragen om Facebook te verwijderen is beterschap niet snel op komst voor het sociale mediaplatform.

De hashtag #deletefacebook wordt ondertussen omarmd door Twitter-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business