Nieuws

1 op 5 Vlamingen gebruikt zijn smartphone in bad

Uit onderzoek blijkt dat Vlamingen hun smartphone overal in huis gebruiken en ze een draadloze verbinding even belangrijk vinden als water, elektriciteit of aardgas.

Internet en smartphones beïnvloeden ons dagelijkse leven. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van iVOX bij duizend gezinnen, uitgevoerd in opdracht van Telenet. Uit die resultaten blijkt dat 70 procent van de Vlamingen naar eigen zeggen niet meer zonder wifi kan.

Bijna twee op de drie Vlamingen verwacht een goede wifi-verbinding in iedere ruimte van het huis. Maar daar knelt het schoentje, want voor een op de drie Vlamingen veroorzaakt wifi nog te vaak ergernissen. De verbinding is onstabiel, valt uit of het signaal is niet voldoende sterk om de hele woning te voorzien van draadloos internet.

Internetten in de zetel

De zetel is veruit de populairste plek om op het internet te browsen. Maar liefst 87 procent van de Vlamingen surft op internet in de zetel tijdens het televisiekijken. Ook in bed of zelfs op het toilet gebruikt meer dan de helft van de Vlamingen zijn mobiele telefoon om op internet te surfen.

Ook slimme woningen trekken de aandacht van de Vlaming. Bijna de helft zou de verwarming van zijn woning aan- of uit willen zetten wanneer niemand thuis is en twee op de vijf wil vanop afstand kunnen kijken of het licht nog brandt.

Met de zomer in aantocht, klinkt internet in de tuin of op terras als muziek in de oren. Bijna de helft van de Vlamingen zou nog voor de zomervakantie goede wifi in de tuin of op het terras willen.

Gevaarlijke surfers

En toch enigszins opmerkelijk: uit het onderzoek blijkt dat de Vlaming ook een gewaagd internetgebruiker is. Ondanks de gevaren van het gebruik van elektrische toestellen in omgevingen met water, gebruikt meer dan een vijfde van de Vlamingen zijn smartphone in bad. Ook in de keuken schuwt de gemiddelde Vlaming de dreiging van warme pannen of scherpe messen niet, want ook daar gebruikt 61 procent van de bevraagden wifi.

De Vlaming vindt een draadloze verbinding minstens even belangrijk als water, elektriciteit of aardgas en gebruikt zijn mobiel toestel overal in zijn dagelijkse routine.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business