Nieuws

Apple komt met goedkopere iPad voor onderwijs

Volgende week kondigt Apple een budgetvriendelijke iPad voor onderwijs aan om de concurrentie met Google en Microsoft aan te gaan.

Apple kondigt volgende week geen goedkopere MacBook, maar een budgetvriendelijke iPad aan. Dat meldt Bloomberg. Het technologiebedrijf organiseert volgende week een educatief evenement dat draait rond creatieve nieuwe ideeën voor leerkrachten en studenten.

Volgens geruchten lanceert Apple dit jaar een iPad-budgetmodel met een prijs van 259 dollar (230 euro). Volgende week zal de fabrikant tezamen met nieuwe onderwijssoftware het toestel aankondigen.

Met de focus op onderwijs poogt Apple verloren terrein terug te winnen van zowel Google als Microsoft op de Amerikaanse onderwijsmarkt. Een goedkopere iPad moet het gebruik van Apple-toestellen in het klaslokaal promoten, vooral omdat de prijs een belangrijke factor is bij de verkoop van apparaten aan scholen en studenten.

Bloomberg meldt ook dat een goedkopere MacBook-laptop nog steeds in ontwikkeling is en vermoedelijk de MacBook Air vervangt voor minder dan duizend dollar. Sinds 2010 heeft Apple de MacBook Air niet meer ingrijpend veranderd en het model dat momenteel verkrijgbaar is, is enorm verouderd voor een prijskaartje van 1.099 euro.

De goedkopere MacBook wordt pas later dit jaar verwacht. Dat ondersteunt eerdere geruchten die stelden dat de opvolger van de MacBook Air in de tweede helft van 2018 op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business