Nieuws

Apple lanceert goedkopere iPad voor in het onderwijs

De iPhone-bouwer gaf zijn 9,7-inch tablet van vorig jaar een opsmukbeurt. De vernieuwingen zijn subtiel, maar daardoor zou hij geschikt zijn voor studenten.

Apple heeft een nieuwe iPad uitgebracht – een upgrade van zijn 9,7-inch tablet van vorig jaar – tijdens een persevenement in Chicago. Het is de eerste goedkopere iPad die ondersteuning biedt voor de Apple Pencil. Tot nog toe werkte de stylus enkel op de duurdere iPad Pro. Daarmee steekt het concern andere fabrikanten van goedkopere tablets de loef af. De tablet moet vooral geschikt zijn voor studenten dankzij een lager prijskaartje en vernieuwde software.

Hardware: weinig vernieuwingen

Bovenaan de tablet pronkt een 9,7-inch retinascherm. Weinig nieuws onder de zon, want vooraan lijkt de iPad identiek op zijn voorganger (met even grote schermranden). Hij moet het ongeveer tien uur volhouden op één laadbeurt. Onder het paneel schuilt een Touch ID-vingerafdrukscanner en een A10 Fusion-processor. Die chip vond ook zijn stekje in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Achterop zit een camera van acht megapixels.

Software: klaargestoomd voor studenten

Met de tablet wil Apple inzetten op één specifiek doelpubliek: studenten. Zij krijgen bijvoorbeeld meer opslag in iCloud: ze kunnen gratis 200 GB aan opslagruimte benutten, in plaats van de vorige 5 GB. Vooral interessant wordt de software: nieuwe versies van apps als Pages, Keynote en Numbers moeten een tablet op iOS interessant maken voor het onderwijs. Ook augmented reality-ondersteuning is van de partij.

[related_article id=”223892″]

Tijdens het persevenement gaf het bedrijf een demonstratie van de nieuwe app Schoolwerk. Hiermee kunnen leerkrachten huiswerk of een berichtje sturen naar hun leerlingen. De school-applicatie kan studenten ook doorverwijzen naar een andere app. Vanaf juni is hij beschikbaar in de App Store.

Prijzen en beschikbaarheid

Apple brengt de iPad later deze week uit in drie kleuren: grijs, zilver en goud. Tim Cook en de zijnen noemen de geüpgradet tablet de ‘meest betaalbare iPad tot nog toe’. Voor het goedkoopste model (met 32 GB onder de motorkap) moet je 359 euro neertelen, wat evenveel is als de vorige goedkoopste iPad. De tablet zal wel aan scholen met korting worden verkocht, maar die prijs is nog niet bekend. Verder zal Apple ook een model voorzien met 4G-ondersteuning, die 489 euro zal kosten. Een belangrijke kanttekening is verder dat de Apple Pencil niet is meegeleverd. Die is los te koop voor 99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business