Nieuws

Huawei doorbreekt grens van 2.000 euro met 512 GB-smartphone

De Huawei Porsche Design Mate RS heeft bovendien niet één, maar twee vingerafdruksensors, waarvan eentje onder het scherm.

Enkele dagen geleden kwam het gerucht naar buiten dat Huawei een smartphone met 512 GB opslagcapaciteit op de markt zou brengen, maar het was al snel duidelijk dat het niet om de nieuwe Huawei P20 Pro kon gaan. Tijdens de aankondiging van die smartphone eerder deze week, schudde de Chinese smartphonefabrikant evenwel nog een verrassing uit zijn mouw: de Huawei Porsche Design Mate RS. Mysterie opgelost: de Mate RS is wel beschikbaar in 256 of 512 GB.

[related_article id=”223912″]

In december 2017 raakte bekend dat Samsung de productie van eUFS-geheugenchips met een capaciteit van 512 GB had aangevat, voor gebruik in smartphones. Op dat moment konden we dus al raden dat we in 2018 de eerste smartphones met deze opslagcapaciteit zouden te zien krijgen, maar de primeur kwam niet van Samsung zelf. Wellicht kan het geheugen nog niet in voldoende hoge oplage geproduceerd worden voor gebruik in de Galaxy S9, terwijl van de exclusieve Huawei Porsche Design Mate RS veel minder exemplaren zullen worden verkocht.

De Porsche Design Mate RS bouwt verder op de Mate 10 Pro van eind vorig jaar en voegt daar nog enkele elementen van de nieuwe P20 Pro aan toe, zoals de drieledige camera achteraan. Qua design doet hij dan weer eerder denken aan de Samsung Galaxy Note 9, met een groot scherm dat afbuigt langs de randen.

Eén wereldprimeur bleek niet voldoende voor Huawei: de fabrikant stopt als eerste in de wereld twee vingerafdruksensoren in de smartphone. Eentje aan de achterkant, en eentje onder het scherm. Vivo toonde reeds een concepttelefoon met een vingerafdruksensor onder het scherm, maar Huawei lijkt nu de eerste om het commercieel aan te bieden. Al bleek de sensor onder het scherm nog niet te werken op de demotoestellen die we tijdens het lanceringsevenement in handen mochten nemen.

We zouden er nog een derde primeur aan kunnen toevoegen. De mythische grens van 1.000 euro voor een smartphone werd pas eind vorig jaar doorbroken, maar Huawei doorbreekt al een nieuwe grens: de Porsche Design Mate RS krijgt een adviesprijs van 1.695 euro voor 256 GB en 2.095 euro voor 512 GB. Beide versies draaien op de Kirin 970-processor, hebben 6 GB RAM en een 4.000 mAh-batterij. Huawei België liet reeds weten dat de Porsche Design Mate RS niet bij ons op de markt zal komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business