Nieuws

Google geeft je twee weken tijd om je geld terug te vragen in de Play Store

Door een wijziging van het teruggavebeleid krijgen consumenten tot 14 dagen bedenktijd voor aankopen in de Google Play Store.

Gisteren wijzigde Google het terugbetalingsbeleid voor aankopen in de Google Play Store. Google verlengt de terugbetalingsperiode van 48 uur naar 14 dagen. Gebruikers die niet tevreden zijn over een app of andere aankoop kunnen hun geld terugeisen.

Door de wijziging van het teruggavebeleid krijgen consumenten een bedenktijd van 14 dagen en het recht om binnen die termijn hun geld terug te vragen voor online aankopen in de Google Play Store.

Google betaalt het volledige aankoopbedrag terug van apps en games die binnen twee uur nadat ze in de Play Store zijn gekocht, worden geretourneerd. Een app of game komt slechts eenmaal in aanmerking voor een terugbetaling. Als je de app opnieuw koopt, kan je geen teruggave meer eisen en indien je een teruggave ontvangt, heb je geen toegang meer tot de app.

Google past het terugbetalingsbeleid aan en biedt consumenten nu tot 14 dagen bedenktijd om een terugbetaling aan te vragen voor digitale content en diensten. Tot die tijd is verstreken, kan je als je niet tevreden bent met de app contact opnemen met Google om een teruggaveverzoek in te dienen.

Voordien had je als consument slechts 48 uur de tijd om na een online aankoop in de Play Store contact op te nemen met Google en een terugbetalingsaanvragen in te dienen. Na 48 uur was je verplicht om contact op te nemen met de app-ontwikkelaar.

De geschatte teruggavetijd voor online aankopen in de Goolge Play Store loopt op tot twee maanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business