John McAfee tweet voor 105.000 dollar over je cryptomunt

Voor 105.000 dollar krijgt de investeerder toegang tot de 810.000 volgers van McAfee, met een verrassend correlatief verband tussen de tweets en de waarde van de gepromote munten.

Bij de naam John McAfee zou vroeger niemand hebben gedacht aan cryptocurrencies, maar aan het bedrijf dat antivirussoftware levert, McAfee. Sinds enige tijd ligt dit wat anders, en maakt John McAfee furore met zijn enorme invloed in de markt van cryptocurrencies.

McAfee Crypto Team

Vorige week verscheen er een bericht van McAfee’s Crypto Team over de werkwijze voor promotionele tweets inzake cryptocurrencies, in dat bericht stond ook een bedrag per tweet genoemd. Volgens het McAfee Crypto Team kost een promotionele tweet over een bestaande digitale munt of een Initial Coin Offering (ICO) zo’n 105.000 dollar.

Op de website van het McAfee Crypto Team geven ze aan dat John McAfee “met voorsprong” de meest invloedrijke persoon is als het gaat over cryptocurrencies. De 105.000 dollar die per tweet betaald dient te worden, valt ook mee volgens de tekst op de website. John McAfee heeft 810.000 volgers, en als je 105.000 dollar deelt door het grote aantal volgers kom je ‘slechts’ uit op een investering van 0,13 dollar per volger.

Het McAfee Crypto Team zegt op basis van eigen onderzoek dat 259.000 van McAfee’s volgers 50 procent van hun eigendommen in cryptocurrencies hebben zitten. Verder geeft het Crypto Team aan dat 224.000 van McAfee zijn volgers een totaal van 4.48 miljard dollar hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies.

Invloedrijk

Wat opmerkelijk is, is zijn enorme correlatieve invloed op de markt van cryptocurrencies. De waarde van een digitale munt genaamd “Burst Coin” schoot met 350 procent omhoog na een tweet van McAfee.

De reden waarom McAfee zo veel aandacht besteedt aan promotionele tweets is niet bekend. De website Motherboard gaf in januari aan dat ze vermoeden dat John McAfee cryptocurrencies waarin hij heeft geïnvesteerd in waarde wil laten stijgen, waarna hij de munten verkoopt. Een zogenaamde “Pump and Dump”-werkwijze waarin je munten direct verkoopt als de waarde van de munt exponentieel stijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business