Nieuws

CEO maakt officiële specificaties van OnePlus 6 bekend

De laatste weken regent het geruchten rond het komende Chinese flagship. Nu loste het hoofd van de fabrikant (enkele) officiële specificaties.

Voor de aankondiging van een toptoestel wordt onze honger meestal gestild door Evan Blass, berucht telecomlekker met Twitter-alias @evleaks. Hij was – wederom – diegene die vorige week de eerste foto’s van de smartphone de wereld in stuurde. Dat de CEO van een fabrikant maanden voor het persevenement de belangrijkste specificaties bekendmaakt, is zeldzamer. Toch deed Pete Lau, topman bij OnePlus, dat op het forum van het smartphonemerk.

Onder het motto van ‘de jacht naar ongelimiteerde snelheid’ wil de fabrikant zijn toestel uiteraard voorzien van de krachtigste snufjes die vandaag beschikbaar zijn. Zoals verwacht zal er onder de motorkap een Snapdragon 845 schuilen, de topchip bij Qualcomm dit jaar. In tandem met deze processor voorziet OnePlus tot 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte.

Flagshipkiller of premiumtelefoon?

Weinig verrassends dus, want er werd eerder al gehint dat het toestel deze specificaties zou krijgen. Bovendien liggen ze in de lijn der verwachtingen, als we het toestel bijvoorbeeld vergelijken met de Samsung Galaxy S9. Of de OnePlus 6 nog steeds een (relatief) laag prijsetiket zal krijgen om zijn imago als flagshipkiller in de verf te zetten, is maar de vraag. We vermoeden alvast dat de optie met 256 GB aan opslagruimte peperduur zal zijn, aangezien de prijzen voor flashopslag pieken en de OnePlus 5T maximaal 128 GB kon huisvesten.

[related_article id=”216071″]

Voor verdere details doen we voorlopig beroep op de geruchtentrein. Volgens Evan Blass krijgt het toestel een metalen behuizing met USB Type C-aansluiting, luidspreker en audiojack. De vingerafdrukscanner zou zich opnieuw aan de achterzijde van het toestel bevinden. Zoals haast elke smartphone in 2018 krijgt hij een lange schermverhouding met notch. Naar alle verwachting krijgt hij ook een dubbele camera.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business