4 gewonden bij schietincident op YouTube-hoofdkantoor

Dinsdag heeft er bij het hoofdkantoor van YouTube in San Bruno een schietincident plaatsgevonden. Er vielen vier gewonden.

Dinsdagmiddag heeft tijdens de eetpauze een schietincident plaatsgevonden bij het YouTube-hoofdkantoor in San Bruno, Californië. Het nieuws kwam naar buiten door tweets van medewerkers bij YouTube die op het moment van de aanslag in het gebouw aanwezig waren.

Het incident bij het hoofdkantoor van YouTube heeft 4 gewonden veroorzaakt. Onder deze gewonden is een 36-jarige man in ernstige conditie, een 32-jarige vrouw met zware verwondingen en een 27-jarige vrouw in redelijke toestand. Verder is er nog een vrouw behandeld in het ziekenhuis voor een verdraaide enkel.

Dader

Verder sprak de politie over een vijfde gewonde die later dood gevonden is op het terrein van Google. De politie heeft tijdens de persconferentie naar aanleiding van het ongeval bevestigd dat het ging om de dader.

De dader is de 39-jarige vrouw Nasim Najafi Aghdam, een YouTuber die in januari een video online had geplaatst waarin ze sprak over hoe YouTube haar discrimineerde en video’s van haar filterde. Volgens de vrouw zou dit hebben geleid tot een grote afname van het aantal views op haar kanaal, en bijgevolg een vermindering van haar inkomsten.

Sundar Pichai

Sundar Pichai, CEO van Google heeft vanochtend een brief verstuurd naar alle collega’s binnen Google. In deze brief betuigt Pichai zijn steun en bedankt hij de medewerkers die alles in werking hebben gezet om de afhandeling soepel te laten verlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business