Nieuws

Spotify werkt aan spraakgestuurde muziekspeler voor in auto

Binnenkort kan je je favoriete deuntjes onderweg beluisteren dankzij een stuk hardware die je aan je dashboard hangt.

Velen onder ons hebben al een abonnement op Spotify, waarmee we muziek beluisteren in huis, in de tuin of in de auto. Voor deze derde omgeving wil de streamingdienst een muziekspeler op de markt brengen zodat het eenvoudiger wordt om onderweg een liedje af te spelen. Dat blijkt uit een advertentie die het bedrijf ‘per ongeluk’ liet zien aan een paar gebruikers tijdens een promotietest, aldus The Verge.

[related_article id=”222741″]

Het kleine cirkelvormige apparaatje zou je aan het dashboard kunnen bevestigen. Op het scherm kan je zien welk liedje er wordt afgespeeld. De muziekspeler bevat enkele fysieke knoppen, onder meer om een volgend nummer af te spelen of om een liedje door te spoelen. Op één van de afbeeldingen is ook een tekstballon te zien met ‘Hey Spotify, speel mijn afspeellijst af’. Daaruit kunnen we afleiden dat het apparaatje zal samenwerken met een digitale spraakassistent. Volgens de aanbiedingen zou dit Alexa zijn en zal het apparaat ondersteuning bieden voor 4G, waardoor je het onafhankelijk van een smartphone zal kunnen gebruiken.

Te koop in abonnement

Volgens de advertenties zal het product verkocht worden in combinatie met een Spotify-abonnement. In de Verenigde Staten krijg je de muziekspeler in een bundel van 12,99 dollar per maand. In ruil daarvoor moeten mensen een jaar lang de dienst gebruiken. Gezien de huidige prijs van 9,99 dollar voor een premium-abonnement zou het apparaat dus zo’n 35 dollar kosten. Europrijzen zijn vooralsnog niet bekend.

Het is al langere tijd bekend dat Spotify bezig is met het ontwikkelen van eigen hardware. Op 24 april geeft Spotify in New York City een evenement waarop ‘iets nieuws zal worden aangekondigd’. Het bedrijf heeft nog niet laten weten wat dit precies zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business