Nieuws

YouTube gehackt: populairste video aller tijden verwijderd

De meest bekeken YouTube-video aller tijden is van de website verwijderd nadat hij schijnbaar gemanipuleerd werd door hackers.

De muziekvideo van Despacito, een nummer van Luis Fonsi en Daddy Yankee, rondde onlangs de kaap van 5 miljard weergaven op YouTube. Daarmee is het de best bekeken video ooit op het videoplatform. Wie de video nu probeert te bekijken, wordt evenwel door een zwart scherm begroet.

De thumbnail van de video werd volgens Nu.nl veranderd in een schermopname van een bende gemaskerde gangsters uit de Spaanse Netflix-reeks ‘Casa de Papel’. De beschrijving, die ondertussen niet meer te lezen is, werd gewijzigd in de boodschap “Free Palestine” door hackers die zichzelf Prosox en Kuroi’sh noemen.

Ook populaire video’s van andere artiesten, waaronder Taylor Swift, Drake en Shakira, werden naar verluidt gemanipuleerd en vervolgens verwijderd. Er is één constante: het gaat telkens om video’s die werden geplaatst via het officiële Vevo-account van de artiesten.

Het is niet duidelijk of de hackers toegang hebben gekregen tot individuele accounts, dan wel of er een lek bij YouTube of Vevo werd misbruikt. Eén van de hackers claimt dat hij simpelweg een script heeft gebruikt om de wijzigingen aan de video’s door te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business